+ 53.000 huizen geïsoleerd + 53.000 huizen geïsoleerd
+ 87 gecertificeerde monteurs + 87 gecertificeerde monteurs
085 876 91 50
Mail ons Bel ons Offerte

5 Dingen die je niet wist over isolatie

Vaak weet men de hoofdredenen om de woning te isoleren wel. Toch zijn er ook nog voordelen aan isolatie waarvan veel mensen niet eens weten dat ze er zijn. Hieronder lees je vijf weetjes over isolatie die jij waarschijnlijk nog niet kent.
Isolatie Adviseur

Isolatie Adviseur

Swen de Klerk

2 minuten

24-03-2021

Vijf weetjes over isolatie

 

1. Met isolatie verhoog je de waarde van je woning

Vaak kan het energielabel van een woning omhoog als deze geïsoleerd wordt. Daarmee wordt je woning meer waard.

 

2. Ook in de zomer heeft isolatie voordelen

Isolatie bemoeilijkt het binnendringen van de negatieve invloeden van buiten de woning. In de winter zorgt dit natuurlijk voor een warmere woning, maar in de zomer juist voor een koelere woning, omdat de warme lucht buiten blijft. Dit effect is vooral merkbaar bij spouwmuur– en dakisolatie.

 

3. Isolatie is in veel gevallen het het snelst terugverdiend

Met een terugverdientijd van 3 tot 7 jaar is isolatie van alle soorten verduurzaming die er zijn vaak het snelste terug te verdienen.

 

4. Isoleren is vaak heel snel uitgevoerd

Spouwmuurisolatie en bodemisolatie van een tussenwoning zijn vaak al binnen een halve dag klaar. Dakisolatie duurt vaak wel langer.

 

5. Isoleren kan ook met minerale producten

Vroeger werden vaak materialen gebruikt voor het isoleren die niet helemaal milieuvriendelijk waren. Nu is dat anders. Er is een breed scala aan producten die recyclebaar zijn zoals CentraPearl (spouwmuurisolatie en bodemisolatie) en Knauf Supafil inblaaswol (spouwmuurisolatie en vloerisolatie) die uit minerale grondstoffen bestaan.

Neem contact op

Neem contact op