+ 53.000 huizen geïsoleerd + 53.000 huizen geïsoleerd
+ 87 gecertificeerde monteurs + 87 gecertificeerde monteurs
085 876 91 50
Mail ons Bel ons Offerte

Energierekening stijgt komende jaren flink

Uit onderzoek van PwC blijkt dat de komende 30 jaar het Nederlandse elektriciteitsnetwerk voor ongeveer 102 miljard euro op de schop moet. Dit moet onder anderen om windparken op zee aan te sluiten en extra transformatorstations en hoogspanningsleidingen te bouwen voor de energietransitie.
Isolatie Adviseur

Isolatie Adviseur

Swen de Klerk

2 minuten

15-04-2021

Hogere energierekening

Aan de hand van dit onderzoek waarschuwt het PwC dat er een stijging van de totale energierekening op lange termijn zal plaatsvinden.

 

Oorzaken

De 102 miljard euro is bijna helemaal voor het stroomnet. Er gaat een klein deel naar het gasnetwerk, dat onder meer voor groen gas en waterstof geschikt gemaakt moet worden. Er wordt verwacht dat er in 2050 dubbel zoveel elektriciteit gebruikt wordt ten opzichte van nu.

 

PwC waarschuwt voor een stijging van de energierekening op lange termijn. De vier grote netwerkbedrijven van Nederland moeten dit bedrag investeren en volgens onderzoek komen ze ongeveer 41 miljard tekort. Een deel van deze 41 miljard willen ze verrekenen door een aanpassing van de energierekening.

 

Oplossing

Om de “schade” die de stijgende energienota met zich meebrengt te beperken is het noodzakelijk om uw woning te verduurzamen. Zo wordt u een stuk minder afhankelijk van het energienetwerk en zullen de kosten flink dalen. Wij helpen u graag door uw woning te isoleren. Spouwmuurisolatie is hierbij de meest populaire vorm van isolatie, maar u kan ook uw bodemvloer of dak isoleren.

 

Geïnteresseerd? Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Neem contact op

Neem contact op

×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert