+ 53.000 huizen geïsoleerd + 53.000 huizen geïsoleerd
+ 87 gecertificeerde monteurs + 87 gecertificeerde monteurs
085 876 91 50
Mail ons Bel ons Offerte

Vragen en Antwoorden

De meest gestelde vragen en antwoorden over isolatie en onze service vindt u hier


Welk soort isolatie(materiaal) kan ik het beste kiezen?

Het materiaal dat het best gebruikt kan worden om uw woning te isoleren is afhankelijk van de constructie en de bouwmaterialen van uw woning. Onze adviseurs kunnen tijdens een kosteloos adviesgesprek een passend advies geven over uw situatie.

Kan ik een offerte op afstand ontvangen, zonder huisbezoek?

Het is niet mogelijk om een offerte op afstand te maken, omdat wij niet op een afstand kunnen bepalen welk materiaal er gebruikt moet worden, hoe diep de spouwmuur is en hoeveel m2 er geïsoleerd moet worden. Daarom komen onze adviseurs altijd van tevoren een gratis passend advies geven. Hierbij doet de adviseur onderzoek naar de mogelijkheden en meten ze alles netjes op.

Waar kan ik terecht voor vrager over mijn offerte?

Hiervoor kunt u uw adviseur telefonisch of via zijn e-mailadres benaderen. Het telefoonnummer van uw adviseur staat vermeld op het ontvangen visitekaartje en/of op de verzonden offerte.

Hoe kan ik de isolatie en verduurzaming van mijn woning financieren?

Er zijn diverse mogelijkheden om de isolatie en verduurzaming van uw woning of bedrijfspand te financieren.

U kunt al voor één isolatiemaatregel subsidie aanvragen.

 

 1. Subsidie bij het RVO aanvragen
 2. Een duurzaamheidslening bij het SVN aanvragen
 3. Ondernemers kunnen een energie-investeringsaftrek indienen bij het RVO
 4. U kunt via een extra hypotheek financieren

Ook vanaf 1 januari 2023 kunt u subsidie aanvragen voor één of twee isolatiemaatregelen. U kunt dan €4,-  per m² subsidie ontvangen, hetgeen gemiddeld gelijk is aan 15% resp.tot 30% van uw investering.

Welke documenten heb ik nodig om subsidie te kunnen aanvragen?

Om subsidie te kunnen aanvragen, moet u de offerte en de factuur met de juiste tenaamstelling, meldcodes en foto’s van de uitvoering aanleveren.

Waar vind ik de meldcode om subsidie aan te vragen?

De meldcode vindt u op de offerte en in de bijlage van de subsidie aanvraag.

Waar kan ik subsidie aanvragen?

U kunt uw subsidie aanvragen op de website van het RVO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Heeft u verdere vragen over de subsidie? Dan kunt u mailen naar subsidie@isolatiecentraal.nl

Waar kan ik jullie Kamer van Koophandel nummer vinden?

Deze vindt u op uw offerte of op deze website in de footer onder Algemene Voorwaarden.

Wat is jullie garantietermijn op plaatsing en materialen?

Wij bieden 10 jaar garantie op materiaal en plaatsing.

Wat levert isoleren op?

 • Uw woning wordt meer waard
 • U verbruikt minder energie om te verwarmen
 • U geniet van meer wooncomfort
 • Uw woning krijgt een beter energielabel
 • Lees ook in dit nieuwsartikel over rendement welke besparingen isoleren voor u oplevert.

Je hebt al een energiebesparende maatregel voor €800- €1.200 met een snelle terugverdientijd van 3-5 jaar voor een gemiddelde tussenwoning met spouwmuurisolatie.

Mag ik mijn huurwoning laten isoleren?

Zodra er toestemming is verleend door de eigenaar van de woning, is het mogelijk om een huurwoning te isoleren. Bij een flat of appartementencomplex is het helaas niet mogelijk om de spouwmuur van één appartement te isoleren. In dit geval dient de gehele gevel te worden geïsoleerd.

 

 

Hoe weet ik of mijn spouwmuur geïsoleerd kan worden?

Om te controleren of uw muur een spouw heeft, kunt u de muur opmeten in de deurpost. Wanneer er minimaal 25 cm wordt opgemeten van muur tot muur, is de kans groot dat uw woning is voorzien van een spouw. Isolatie Centraal isoleert spouwmuren vanaf 3 cm diep. Daarnaast kunt u op de muur kloppen, wanneer het hol klinkt, is uw woning waarschijnlijk gemaakt van houtskeletbouw. Isolatie Centraal isoleert enkel stenen spouwmuren en geen muren van houtskeletbouw. Daarnaast isoleren wij alleen geverfde woningen die geschilderd met dampopen verf, omdat er anders grote kans is op vochtproblemen.

Waar dient mijn woning aan te voldoen voor dakisolatie?

Bij dakisolatie moeten het dakbeschot en de balken binnenshuis zichtbaar zijn. De binnenkant van het dak dient kaal te zijn.

Waar dient mijn woning aan te voldoen voor vloerisolatie?

Uw woning dient in ieder geval een toegankelijke kruipruimte te hebben met een hoogte van minimaal 30 centimeter gemeten vanaf de balk. Het is belangrijk dat de monteurs via het kruipluik naar binnen kunnen. Deze kruipruimte dient puinvrij te zijn.

Wat is het verschil tussen bodem- en vloerisolatie?

Bij bodemisolatie worden er isolatiechips of CentraPearls op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Bij vloerisolatie wordt er PIF-isolatie aan de onderkant van de vloer aangebracht via de kruipruimte.

Waarom wordt mijn geverfde woning niet geïsoleerd?

Wij isoleren enkel woningen die eenmaal zijn geverfd met een dampdoorlatende verf. Dit omdat er anders een grote kans bestaat op vochtproblemen.

Ontstaan er vochtproblemen als ik mijn woning laat isoleren?

Als uw woning is geïsoleerd, is goede ventilatie belangrijk. Al onze materialen zijn dampopen, maar vochtbestendig. Daardoor voorkomen ze vochtproblemen mits er goed geventileerd wordt. In de brochure Ventileren kun je leren staan nuttige tips over het ventileren van uw woning voor een goed onderhoud en een gezond binnenklimaat.

Worden isolatie en een energielabel C in de toekomst verplicht?

In de toekomst worden isoleren en een energielabel C voor woningen verplicht gesteld. De wettelijke richtlijn is dat in 2026 alle panden geïsoleerd moeten zijn. De overheid stimuleert het isoleren van woningen. Dat doet zij door subsidie toe te kennen aan woningeigenaren. VvE’s kunnen een voordelige lening krijgen om isolatie te financieren. Daarnaast profiteren woningeigenaren van het lage btw-tarief (9%) op het arbeidsdeel van de isolatie.

Welke energielabelplicht geldt voor gebouwen?

Sinds 1 januari 2023 geldt de energielabelplicht voor gebouwen. Overheidsgebouwen en kantoorgebouwen voldoen nog niet allemaal aan de energiezuinige norm. Het niet naleven van de energielabelplicht kan een dwangsom of sluiting van het gebouw tot gevolg hebben. Als gebouweigenaar heeft u te maken met de energiebesparingsplicht, de informatie- en onderzoeksplicht, de EED-auditplicht en de energielabelplicht-C.

 

Op de site van de RVO en de KvK leest u alles over deze wettelijke regels.

 

Hoelang duurt de uitvoering van de werkzaamheden?

De duur van de klus is afhankelijk van verschillende factoren. Onze adviseur kan u hier een indicatie van geven tijdens het kosteloze adviesgesprek. Meestal moet u rekening houden met een dagdeel.

Er is een verbouwing geweest tussen het adviesgesprek en de uitvoering van de werkzaamheden, wat kan ik nu het beste doen?

Neem in dit geval contact op met uw adviseur om de gewijzigde situatie kenbaar te maken en te bespreken of dit invloed heeft op de isolatiewerkzaamheden.

Er staat water in mijn kruipruimte. Kunnen de isolatiewerkzaamheden binnenkort worden uitgevoerd?

Laat dit ons uiterlijk 5 dagen voor de uitvoering van werkzaamheden weten door telefonisch contact op te nemen via: 085-8769150 en kies optie 2 “planning en uitvoering.” In overleg met u zal er worden gekeken naar een passende oplossing.

Waarom worden er wel of geen ventilatieroosters geplaatst?

De monteurs die de werkzaamheden uitvoeren zijn leidend in het bepalen of er wel of geen ventilatieroosters worden geplaatst. De adviseur geeft het advies, de monteurs beslissen definitief of het nodig is met betrekking tot de isolatie en uw woning.

Kan ik de datum dat jullie langskomen om de isolatie te plaatsen verplaatsen?

Vindt de uitvoering van de werkzaamheden plaats over 6 werkdagen of langer?
In dit geval kunt u een e-mail sturen naar planning@isolatiecentraal.nl

Vindt de uitvoering van de werkzaamheden plaats over 6 werkdagen of korter?
Neem in dit geval telefonisch contact op met 085-8769150 en kies optie 2 “planning en uitvoering.”

Waar kan ik terecht voor vragen omtrent de uitvoering?

Stuur in dit geval een e-mail naar service@isolatiecentraal.nl en vermeld daarin:

 • Uw naam- en adresgegevens
 • Foto’s van de situatie
 • Een omschrijving van de situatie

Hier opvolgend zullen wij contact met u opnemen.

Wanneer krijg ik mijn factuur toegestuurd?

Bij oplevering van de werkzaamheden wordt deze aan het einde van de dag naar u gemaild. Als u gebruikt maakt van een bouwdepot kunnen wij u deze 7 dagen voor uitvoerdatum toesturen. Graag verzoeken wij om dit te melden bij uw adviseur tijdens het adviesgesprek.

Waar kan ik een kopiefactuur opvragen?

U krijgt na oplevering van de werkzaamheden de factuur toegemaild. Mocht u deze niet meer in uw bezit zijn, neem dan telefonisch contact met ons op, zodat wij u kunnen voorzien van een kopiefactuur.

Blijf op de hoogte

Leestijd: 5 minuten 04-12-2023

De helft van de gebouwen voldoet niet aan de energielabelplicht

Sinds 1 januari 2023 geldt de energielabelplicht voor gebouwen. Gebouweigenaren hebben te maken met wetten en regels die gelden voor de energielabelplicht voor bepaalde gebouwen.
Meer lezen
Leestijd: 5 minuten 21-10-2023

Mijn oude woning isoleren, kan dat?

Kan ik mijn oude woning eigenlijk wel isoleren? Dit is een vraag die ons vaak gesteld wordt. In deze blog lees je alles over hoe je jouw oude huis toch kunt voorzien van isolatie.
Meer lezen
Leestijd: 5 minuten 11-07-2023

Waarom het slim is juist nu te isoleren

Uit de woningmonitor van Natuur & Milieu blijkt dat Nederland 1,5 miljoen woningen zonder isolatie heeft. Wat zijn de voordelen als je jouw woning isoleert? En ook niet onbelangrijk, hoe houd je jouw energielasten betaalbaar?
Meer lezen
Leestijd: 5 minuten 23-05-2023

Vochtige kruipruimte: oorzaak, gevolg en oplossing

Vochtige kruipruimtes kunnen nare gevolgen hebben. Het wooncomfort zal bijvoorbeeld flink verminderen omdat er een muffe lucht in de kamers boven de kruipruimte kan ontstaan. Tevens zorgt een vochtige kruipruimte ervoor dat ongedierte, zoals zilvervisjes en slakken, het fijn vinden om in jouw woning te gaan huizen. In deze blog staan de oorzaken, gevolgen en de oplossing voor de vochtige kruipruimte.
Meer lezen
Leestijd: 5 minuten 09-05-2023

Het nut van isoleren in de zomer

De zomer staat weer bijna voor de deur! Ondanks dat, wordt isolatie nog steeds vaak geassocieerd met de winter, want iedereen wil er dan graag warm en comfortabel bij zitten. Dat is jammer, want isoleren in de zomer biedt veel voordelen! In deze blog geven wij een aantal voordelen van isoleren in de zomer.
Meer lezen
Leestijd: 5 minuten 17-04-2023

Rendement en isolatie, wat betekent dit nu?

Wanneer wij spreken over wat isoleren oplevert, wordt er gesproken over een rendement in een percentage. In deze blog leggen wij je uit wat dit betekent.
Meer lezen
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert