+ 53.000 huizen geïsoleerd + 53.000 huizen geïsoleerd
+ 87 gecertificeerde monteurs + 87 gecertificeerde monteurs
085 876 91 50
Mail ons Bel ons Offerte

Gasprijs stijgt weer door koudegolf in Europa

De gasprijzen stijgen opnieuw nu er een koudegolf is aangekomen met temperaturen onder het vriespunt. Veel huishoudens zullen de verwarming hoger gaan zetten. Maar hoe komt het eigenlijk dat de gasprijs zo vaak schommelt?
Isolatie Adviseur

Isolatie Adviseur

Swen de Klerk

2 minuten

09-01-2024

Waarom blijft de gasprijs schommelen?

“Nederland blijft kwetsbaar als het gaat om de levering van gas. Ondanks dat de gasvoorraden nog gevuld zijn, kunnen de gasprijzen zomaar direct weer omhooggaan,” aldus Hans Coenen, bestuurder bij de Gasunie. “Waakzaamheid en continu energie besparen blijven nodig.”

 

Waarom stijgt de gasprijs als er voldoende opslag is?

Een goed gevulde gasvoorraad is is geen garantie voor de toekomst. Voorlopig blijft de energiemarkt gespannen. Energieleveranciers kopen gasvoorraden van tevoren in, maar hebben te maken met factoren van invloed. Dat kan onderhoud of een blokkade in de gaspijpleiding zijn, een staking, oorlog of een belastingverhoging op energie. Ook een plotselinge koudegolf zal de gasprijs doen stijgen. Door deze invloeden blijft de energiemarkt onvoorspelbaar. Een voordeel hiervan voor de consument is, dat de terugverdientijd van isolatiekosten steeds korter wordt.

 

Hoe houd ik mijn gasrekening betaalbaar? 

De oplossing

Gemiddeld gaat 70% van het gasverbruik naar verwarming en dat is best fors. Isoleer jij je huis goed, dan houd je veel warmte binnen. Dankzij isolatie profiteer je direct van een gunstigere  energierekening. Je hebt al een energiebesparende maatregel voor € 800 – € 1.200 met een snelle terugverdientijd van 3-5 jaar. Dit is voor een gemiddelde tussenwoning met spouwmuurisolatie. Heeft jouw woning last van optrekkende kou of vocht? Dan is vloerisolatie of bodemisolatie juist een doeltreffende oplossing. En leuk om te weten, vanaf 2024 krijg je al subsidie voor één isolatiemaatregel! Je hebt zelfs 24 maanden de tijd om deze subsidieaanvraag in te dienen.

 

Isolatie Centraal heeft de expertise en ervaring om te adviseren welke isolatie het beste bij jouw woning past. Vraag hier direct een gratis offerte aan.

 

Isolatie Centraal, dé specialist in isolatie voor warme winters.

 

 

Neem contact op

Neem contact op

×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert