+ 53.000 huizen geïsoleerd + 53.000 huizen geïsoleerd
+ 87 gecertificeerde monteurs + 87 gecertificeerde monteurs
085 876 91 50
Mail ons Bel ons Offerte

Het nut van isoleren in de zomer

De zomer staat weer bijna voor de deur! Ondanks dat, wordt isolatie nog steeds vaak geassocieerd met de winter, want iedereen wil er dan graag warm en comfortabel bij zitten. Dat is jammer, want isoleren in de zomer biedt veel voordelen! In deze blog geven wij een aantal voordelen van isoleren in de zomer.
Isolatie Adviseur

Isolatie Adviseur

Swen de Klerk

2 minuten

09-05-2023

De voordelen van isoleren in de zomer

 

1. Een koel huis in de zomer 

Isoleren in de zomer? Jazeker! In warme zomers komen uitschieters met hoge temperaturen steeds vaker voor in Nederland. Isolatie zorgt er in de zomer voor dat het koel blijft binnenshuis. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de hitte wordt tegengehouden. Een goed geïsoleerd huis verhoogt dus ook in de zomer jouw wooncomfort. Het helpt een constante temperatuur te behouden, ongeacht het weer buiten. Dit kan bijdragen aan een betere nachtrust en welzijn zonder hittestress.

 

2. Snel aan de beurt

In de wintermaanden krijgen isolatiebedrijven veel aanvragen voor adviesgesprekken en de uitvoering van de werkzaamheden, in de zomer loopt dit aantal terug. Zodra je laat isoleren in de zomer, zijn de wachttijden hierdoor een stuk korter. Het project wordt binnen één dag uitgevoerd, waardoor je nog sneller kunt genieten van een geïsoleerde woning. Nog een voordeel: je bent ruim op tijd klaar voordat het energieplafond mogelijk wegvalt en voordat de winter begint.

 

3. Isoleren in de zomer biedt voor beide partijen voordelen

In de zomer zijn de weersomstandigheden gunstiger om uit te kunnen voeren, omdat de spouwmuren en kruipruimtes in de zomer droger zijn. Dit betekent dat het materiaal in de spouwmuur sneller droogt, hierdoor heb je nog sneller profijt van de isolatie.

 

4. Ook tijdens de zomer besparen op de energierekening

Door de ramen en deuren dicht te houden zal de hitte buiten de woning blijven. Het gebruik van een airco of warmtepomp om je huis te verkoelen is hierdoor aanzienlijk minder nodig. Een warmtepomp verwarmt gemiddeld zo’n 800 uur de woning. Hier tegenover staat dat de warmtepomp 2.500 tot 3.000 uur aan het verkoelen is (Groenerwonen, 2022). Je hebt dus nog meer voordeel door te isoleren in de zomer: je bespaart direct op de energierekening.

Lees in deze blog nog meer over het rendement van isoleren.

 

5. Nog een reden om nu te isoleren: ontvang 10% korting in de zomermaanden!

Gedurende de zomermaanden ontvangt u 10% korting op isolatie aan uw woning.

Vraag vandaag nog een kosteloos adviesgesprek aan met één van onze adviseurs.

Neem contact op

Neem contact op

×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert