+ 53.000 huizen geïsoleerd + 53.000 huizen geïsoleerd
+ 87 gecertificeerde monteurs + 87 gecertificeerde monteurs
085 876 91 50
Mail ons Bel ons Offerte

Mijn oude woning isoleren, kan dat?

Kan ik mijn oude woning eigenlijk wel isoleren? Dit is een vraag die ons vaak gesteld wordt. In deze blog lees je alles over hoe je jouw oude huis toch kunt voorzien van isolatie.
Isolatie Adviseur

Isolatie Adviseur

Swen de Klerk

2 minuten

21-10-2023

Ik weet niet of mijn woning al geïsoleerd is

Woningen van voor 1920 zijn niet geïsoleerd tijdens de bouw. Bij deze huizen is spouwmuurisolatie niet mogelijk omdat daar een spouwmuur ontbreekt. Karakteristieke woningen uit de periode 1920-1975 zijn vaak minder goed geïsoleerd, maar deze hebben meestal wel een spouwmuur die (na)geïsoleerd kan worden. Woningen van na 1975 zijn vrijwel allemaal (gedeeltelijk) geïsoleerd, maar daar is de werking van de isolatie vaak verminderd. Om je energielasten te verlagen, kun je dan na- isoleren. Het bouwjaar van je woning kun je bij het Kadaster of bij het BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) opvragen. Ook kun je in het taxatierapport van je makelaar vinden wat het bouwjaar is en of je woning (deels) geïsoleerd is. Weet je dit niet zeker? Onze adviseur kan met speciale apparatuur vaststellen of je woning(gevel) al geïsoleerd is. Hij kan je van een deskundig isolatie-advies voorzien, over welke isolatievorm het beste bij jouw oude woning past en welke het meeste rendement oplevert.

 

Dak

De meeste warmte ontsnapt via het dak. Daar ligt dus de meeste winst op energiebehoud. Voorwaarde is wel dat er een dakbeschot zichtbaar moet zijn om het isolatiemateriaal te plaatsen. Soms is er al isolatiemateriaal onder de dakpannen aanwezig. Stel onze adviseur hiervan op de hoogte, zodat we samen tot de beste isolatie oplossing kunnen komen.

 

Spouwmuur

Woningen van vóór 1920 hebben meestal geen spouwmuur. Bij het ontbreken hiervan zijn andere isolatievormen mogelijk om toch energie te besparen, zoals vloer- bodem- of dakisolatie. Als de woning wel een spouwmuur heeft, is spouwmuurisolatie of na- isolatie mogelijk.

 

Vloer

De vloer is de bovenkant van de kruipruimte. Ook via de vloer of bodem verliest een oude woning veel warmte. PIF- folie houdt dan aan de bovenkant de optrekkende kou tegen. Vaak heeft een oud huis een te lage of geen kruipruimte, dan is bodemisolatie de oplossing.

 

Bodem

Bij een kruipruimte tot 35 cm is alleen bodemisolatie mogelijk. De meest optimale materialen hiervoor zijn CentraPearl parels of isolatiechips die op de bodem worden geblazen.

 

Wij bieden de volgende oplossingen om uw oude woning te isoleren

Goed isoleren tegen warmteverlies in de winter, geeft omgekeerd hetzelfde effect als isoleren tegen verlies van koelte in de zomer. Isolatie Centraal biedt diverse isolatiemogelijkheden- en materialen die zijn toegepast op de bouwconstructie en conditie van jouw oude woning.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar isolatie van je oude huis? Maak dan een kosteloze afspraak met onze adviseur die kan adviseren welke isolatiemogelijkheden er zijn om jouw mooie woning optimaal te isoleren.

Neem contact op

Neem contact op

×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert