Meteen naar de inhoud

Veel kantoorpanden dreigen gesloten te worden wegens energielabel

Voor een groot aantal kantoorpanden dreigt vanaf 1 januari 2023 een gedwongen sluiting.  De kantoorgebouwen moeten minimaal energielabel C hebben, maar op dit moment heeft 10 procent van de kantoorpanden dit nog niet. 38 procent van de kantoorpanden heeft zelfs helemaal geen energielabel.

Het totale oppervlakte van de kantoorpanden die niet voldoet is maarliefst 27,5 miljoen vierkante meter.

Vanaf begin 2023 kunnen panden die geen C-label hebben gedwongen gesloten worden. Er gelden wel wat uitzonderingen. Als bijvoorbeeld de terugverdientijd voor de energiebesparende maatregelen om tot energielabel C te komen langer dan tien jaar is, geldt de verplichting niet. Als een gebouw voor minder dan 50 procent als kantoor wordt gebruikt, geldt de verplichting ook niet.

Al met al moeten naar schatting 62.000 van de 97.000 kantoorpanden in Nederland aan de verplichting voldoen

De eerste stap naar een beter energielabel is in de meeste gevallen isolatie. Dat is dan ook aan te raden als uw pand nog niet het energielabel C heeft én nog niet geïsoleerd is.

Bent u op zoek naar een specialist om uw kantoorpand te voorzien van isolatie? Wij helpen u graag verder. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact met ons op

Isolatie materiaal

Scherpe prijzen

Wij leveren de beste kwaliteit tegenover een scherpe prijs

Advies op maat

Onze adviseurs komen graag bij u langs en geven u advies op maat

Snel geplaatst

Wij plaatsen de isolatie al binnen een maand