Meteen naar de inhoud

Status ISDE subsidie: Isolatie razend populair

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing is een hele aantrekkelijke vorm van subsidie die veel gebruikt wordt onder huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen. Op deze subsidie kan aanspraak gemaakt worden bij Isolatie en het installeren van een warmtepomp en zonneboiler. Isolatie is met 62,1% het meest populair ten opzichte van de twee andere maatregelen.

Het budget van de ISDE subsidie voor 2021 is maar liefst € 124 miljoen. Dit budget is bestemd voor particulieren, maar ook bedrijven. Bedrijven komen niet in aanmerking voor de subsidie bij investeringen die betrekking op isolatie en warmtenetten hebben. 

Van de €124 miljoen is nog 108,4 miljoen resterend. Dit geeft echter een vertekend beeld, want er staan nog miljoenen euro’s open aan aanvragen die nog geaccepteerd moeten worden. Het is dus zaak om uw woning zo snel mogelijk te isoleren als u aanspraak wilt doen op de subsidie.

De hoogte van het subsidiebedrag per maatregel hangt af van de soort en de energieprestatie daarvan. Wilt u erachter komen hoe hoog de subsidie is per maatregel? De indicatie hiervan vindt u hieronder in de tabel.

Subsidiebedragen per maatregel

MaatregelSubsidiebedrag per m²Minimaal vereiste m²
Spouwmuurisolatie
€ 5,-15
bodemisolatie
€ 4,-25
Vloerisolatie
€ 7,-25
Dakisolatie
€ 20,-25

hoe vraag ik de subsidie aan?

Om aanvraag te kunnen doen op deze subsidie, moet u minimaal twee isolatie maatregelen uit laten voeren. Daarbij hoort het volgende traject.

1. Adviesgesprek
Onze adviseurs adviseren u graag over de isolatiemogelijkheden van uw woning. Vraag hier een gesprek aan.

2. Check of uw maatregel onder de subsidie valt
Controleer voor de plaatsing van de isolatie of deze maatregelen in de maatregelenlijst van het RVO staan.

3. Aanschaf van de isolatie

Geef akkoord op de offerte. Bewaar de getekende offerte/opdrachtbevestiging en het betaalbewijs (factuur).

4. plaatsing van de isolatie
Laat de isolatiemaatregelen uitvoeren. U krijgt bewijs van de installatie in de vorm van een factuur (digitaal). Na betaling van de factuur verschijnt “betaald” op de factuur.

5. Voorbereiding aanvraag

Verzamel al uw documenten en bewijzen (opdrachtbevestiging, betaalbewijs, factuur en foto’s) Tip: Houd de maatregelenlijst bij de hand. Uw subsidieaanvraag indienen wordt dan veel makkelijker!

6. ISDE subsidie aanvragen
Met uw DigID kunt u de subsidie online aanvragen via het eLoket van het RVO.

Scherpe prijzen

Wij leveren de beste kwaliteit tegenover een scherpe prijs

Advies op maat

Onze adviseurs komen graag bij u langs en geven u advies op maat

Snel geplaatst

Wij plaatsen de isolatie al binnen een maand