Meteen naar de inhoud

Welke isolatievorm heeft het hoogste rendement?

Dat isolatie een flinke besparing oplevert weten de meeste mensen al. Maar welke vorm van isolatie heeft nou het hoogste rendement? U leest het hier!

1. Spouwmuurisolatie

Van de drie isolatievormen levert spouwmuurisolatie u het hoogste rendement op. Een goed geïsoleerde spouwmuur zal het gasverbruik per jaar verminderen met 10 m3 per geïsoleerde m2. Daardoor heeft u de investering binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend. Een andere reden dat men vaak kiest voor het isoleren van de spouwmuurs is omdat het een redelijke kleine investering is. 

2. Dakisolatie

Dakisolatie staat op het gebied van besparing op nummer 1. Toch staat het wat betreft rendement op de tweede plek. Dit komt door de hogere kosten van het aanbrengen van dakisolatie. Dakisolatie is veel duurder dan spouwmuurisolatie. De terugverdientijd is daardoor zo’n 10 jaar.

3. Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie (bodemisolatie en vloerisolatie) is met een besparing van 5 m3 per m2 de minst renderende vorm van isolatie. Het laten plaatsen van kruipruimte isolatie is wel een stuk goedkoper dan dakisolatie. Hierdoor is de investering in 7 tot 10 jaar terugverdiend. 

Optimaliseer uw rendement

Voor woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen heeft de overheid een mooie subsidie beschikbaar gesteld. Hiervoor moet u minimaal 2 verduurzamende maatregelen uit laten voeren aan uw woning. Hierdoor bespaart u tot wel 20% op de aankoop van woningisolatie en is het rendement nóg beter. 

Wilt u uw woning laten isoleren? Wij komen graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek!

Scherpe prijzen

Wij leveren de beste kwaliteit tegenover een scherpe prijs

Advies op maat

Onze adviseurs komen graag bij u langs en geven u advies op maat

Snel geplaatst

Wij plaatsen de isolatie al binnen een maand