+ 53.000 huizen geïsoleerd + 53.000 huizen geïsoleerd
+ 87 gecertificeerde monteurs + 87 gecertificeerde monteurs
085 876 91 50
Mail ons Bel ons Offerte

Rendement en isolatie, wat betekent dit nu?

Wanneer wij spreken over wat isoleren oplevert, wordt er gesproken over een rendement in een percentage. In deze blog leggen wij je uit wat dit betekent.
Isolatie Adviseur

Isolatie Adviseur

Swen de Klerk

2 minuten

17-04-2023

Wat betekent rendement?

De definitie van rendement is het verschil van waarde bij de aankoop ten opzichte van het verschil in de huidige waarde. Hiermee wordt de gemaakte winst over de investering bedoeld. Deze winst wordt altijd uitgedrukt in een percentage. Een rendement van 10% betekent dat je het ingelegde bedrag plus 10% hebt. Dit betekent dat een rendement van 10% gelijk staat aan een winst van 10%.

 

Hoe kan ik rendement behalen met isolatie?

Door jouw woning te isoleren, investeer je in jouw woning. De investering is in isolatiemateriaal en de arbeidskosten. Voor het isoleren van je woning, ontvang je subsidie. Dit betekent dat je een gedeelte van de investering direct terug krijgt. Behalve deze subsidie zul je op de lange termijn ook besparen op de energierekening, doordat deze lager uitvalt.

 

Waarom isoleren en niet sparen?

Deze vraag is heel logisch. Het isoleren van jouw woning, levert meer op dan je spaargeld te laten renderen bij de bank. Bunq heeft op 12 april 2023 de hoogste rente op de spaarrekening, namelijk: 2.01%. Best aardig toch? Na één jaar, wordt het spaargeld verhoogd met 2.01%. De Vastelastenbond heeft uitgerekend hoeveel rendement isoleren oplevert:

 

Geldt dit rendement ook voor jouw woning?

Natuurlijk heeft de Vastelastenbond in de berekeningen een gemiddelde uitgerekend. Onze adviseurs staan graag voor je klaar. Zij komen bij je op adviesgesprek en kijken wat de situatie van jouw woning is.

 

Terugverdientijd

Door het rendement van de investering in de isolatiewerkzaamheden te berekenen, kan er ook een terugverdientijd worden berekend. De terugverdientijd is de periode die aangeeft hoelang het duurt totdat de investering rendement ofwel winst oplevert. Wij hebben de terugverdientijd voor onze isolatieopties uitgerekend:

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie levert het hoogste rendement op van alle isolatiemogelijkheden. Deze investering is terugverdiend binnen 3 tot 5 jaar. Spouwmuurisolatie is een redelijk kleine investering die veel waarde toevoegt aan de woning.

 

Dakisolatie

Ten tweede is er dakisolatie. Dit is op het gebied van besparen de beste optie. Toch valt het rendement van dakisolatie tegen als het vergeleken wordt met spouwmuurisolatie. Dit komt doordat het aanbrengen van dakisolatie hogere kosten heeft, dan het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Daarentegen krijg je voor dakisolatie relatief meer subsidie. De terugverdientijd van dakisolatie is ongeveer 10 jaar.

 

Kruipruimte isolatie

Isolatie in de kruipruimte (vloer– en bodemisolatie) heeft een terugverdientijd van 7 tot 10 jaar. Door deze isolatiemaatregel toe te passen, heb je in ieder geval gelijk minder vaak last van koude voeten.

×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert