+ 53.000 huizen geïsoleerd + 53.000 huizen geïsoleerd
+ 87 gecertificeerde monteurs + 87 gecertificeerde monteurs
085 876 91 50
Mail ons Bel ons Offerte

De helft van de gebouwen voldoet niet aan de energielabelplicht

Sinds 1 januari 2023 geldt de energielabelplicht voor gebouwen. Gebouweigenaren hebben te maken met wetten en regels die gelden voor de energielabelplicht voor bepaalde gebouwen.
Isolatie Adviseur

Isolatie Adviseur

Swen de Klerk

2 minuten

04-12-2023

Welke verplichtingen gelden voor gebouweigenaren?

Met de Wetchecker Energiebesparing van het RVO checkt u welke wettelijke verplichtingen er voor uw organisatie of gebouw precies gelden. Op de site van de Kamer van Koophandel leest u meer over de regels voor de energielabelplicht.

 

Langdurig verduurzamingstraject

Overheidsgebouwen en kantoorgebouwen voldoen nog niet allemaal aan de energiezuinige norm. Willen gebouweigenaren (van bijvoorbeeld gemeentekantoren, politiegebouwen, scholen, sporthallen, etc.) verduurzamen en een energielabel aanvragen, dan moeten zij rekening houden met een ontwerp door een energie adviseur tot aan realisatie. Dit kan een langdurig traject van enkele maanden zijn.

Er wordt momenteel nog niet strikt gehandhaafd. Als een kantoor geen energielabel C heeft, mag het officieel niet als kantoorpand worden gebruikt. Het niet naleven van de energielabelverplichting kan een dwangsom of zelfs sluiting van het pand als gevolg hebben. Door de urgentie van de energietransitie gaat de overheid de komende tijd steeds strenger handhaven.

 

In de zakelijke vastgoedsector wordt er vaker gerenoveerd dan dat er nieuw wordt gebouwd. Dat is ook logisch want nieuwbouw is tegenwoordig een uitdagende investering. Door vastgoed te verduurzamen worden gebouwen hoger getaxeerd en is het makkelijker verhuurbaar. Staat onderhoud al gepland, dan is het verstandig om isolatie meteen hierin mee te nemen. Isolatie Centraal kan binnen een maand uitvoeren en deze investering verdient zich snel terug. Bovendien merkt u dat direct in de maandelijkse energierekening. 

 

Isolatie als maatwerkoplossing

Isolatie Centraal heeft jarenlange ervaring met zakelijke isolatieprojecten en alles in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij alle isolatievormen snel of juist gefaseerd plaatsen. Daarbij bieden wij maatwerk voor termijnfinanciering.

 

Bent u particulier, zakelijk gebouweigenaar, of eigenaar van een overheidsgebouw?

Onze adviseurs helpen u graag in een adviesgesprek met de beste isolatiekeuze met de daarbij op uw situatie afgestemde mogelijkheden. Vraag hier een gratis adviesgesprek aan met een van onze adviseurs.

 

Isolatie Centraal, uw betrouwbare partner voor alle isolatieprojecten.

Neem contact op

Neem contact op