+ 53.000 huizen geïsoleerd + 53.000 huizen geïsoleerd
+ 87 gecertificeerde monteurs + 87 gecertificeerde monteurs
085 876 91 50
Mail ons Bel ons Offerte

Waarom het slim is juist nu te isoleren

Uit de woningmonitor van Natuur & Milieu blijkt dat Nederland 1,5 miljoen woningen zonder isolatie heeft. Wat zijn de voordelen als je jouw woning isoleert? En ook niet onbelangrijk, hoe houd je jouw energielasten betaalbaar?
Isolatie Adviseur

Isolatie Adviseur

Swen de Klerk

2 minuten

11-07-2023

De voordelen van een woning met isolatie

Lagere energierekening

Een woning zonder isolatie verliest veel warmte door de muren, het dak en de vloer. Daarom is het isoleren van de woning een slimme investering. Door het lagere energieverbruik worden hier zeker op de lange termijn veel kosten bespaard.

 

Beter thermisch comfort

Een woning met isolatie heeft een beter thermisch comfort. Dit betekent dat de temperatuur in je huis geregeld kan worden. In de winter kan jouw huis warmer aanvoelen en in de zomer koel zijn. Dit verhoogt het comfort in huis aanzienlijk.

 

Voorkomen van vochtproblemen

Een ander voordeel van een geïsoleerde woning is dat vochtproblemen worden voorkomen. Als warme lucht in de woning condenseert op koude oppervlakken, zoals ramen en muren, kan dit leiden tot schimmelvorming en vochtproblemen. Isolatie zorgt voor een gezonder binnenklimaat.

 

Hogere woningwaarde

Een woning die goed geïsoleerd is, is waardevoller dan een vergelijkbare woning die niet geïsoleerd is. Dit komt omdat potentiële kopers op de lange termijn minder geld hoeven te besteden aan verwarming en koeling. Doordat de waarde van jouw huis verhoogd wordt, is het isoleren van de woning een goede investering.

 

Stijgende energielasten

Op 1 januari 2024 vervalt het energieplafond, waardoor iedereen weer de volledige energieprijs gaat betalen. Daarnaast stijgt de energiebelasting van 9% naar 21%. Deze belastingverhoging zal structureel hoog blijven in de komende jaren. Dit betekent een extra stijging van € 2.500 energiekosten voor de gemiddelde huiseigenaar.

 

Hoe maakt de overheid verduurzaming van jouw woning financierbaar?

Wist je dat je al voor één isolatiemaatregel subsidie kunt aanvragen bij het RVO? Of je kunt een duurzaamheidslening bij het SVN aanvragen. Voor ondernemers is de energie-investeringsaftrek van 40% verlengd met 4 jaar.

 

Isolatie Centraal denkt met je mee en houdt je energierekening betaalbaar. Je hebt al een energiebesparende maatregel voor €800- €1.200 met een snelle terugverdientijd van 3-5 jaar voor een gemiddelde tussenwoning met spouwmuurisolatie. Wil je jouw woning graag isoleren? Isolatie Centraal adviseert je over welk soort isolatie het beste bij jouw woning past en hoe je het meeste bespaart. Bel 085 876 91 50 voor een gratis adviesgesprek op maat.

 

Isolatie Centraal, dé specialist in isolatie.

 

Neem contact op

Neem contact op