+ 53.000 huizen geïsoleerd + 53.000 huizen geïsoleerd
+ 87 gecertificeerde monteurs + 87 gecertificeerde monteurs
085 876 91 50
Mail ons Bel ons Offerte

Waarom u juist in de zomer moet isoleren

Woningisolatie wordt vaak gezien als de eerste stap richting een duurzame woning. Daarom is het ook een van de meest populaire vormen van verduurzaming. Wij merken alleen dat er in de zomer minder gedacht wordt aan isolatie. Toch heeft u meer aan isolatie in de zomer dan u denkt. Hieronder leest u 5 voordelen van isoleren in de zomer.
Isolatie Adviseur

Isolatie Adviseur

Swen de Klerk

2 minuten

01-07-2021

Voordelen van isoleren in de zomer

 

1. Uw woning blijft lekker koel

Een geïsoleerde woning zorgt ervoor dat de warmtetransitie (zowel van buiten naar binnen als van binnen naar buiten) beperkt blijft. Uw woning blijft in de winter dus lekker warm, maar ook in de zomer lekker koel. Let er wel op dat als uw woning geïsoleerd is de warmte er minder goed uit kan. Een zonnescherm is dan ook aan te raden.

 

2. Korte wachtrijen

In de winter is de isolatiemarkt heel druk bezet. Dit komt omdat mensen meer bezig zijn met de isolatie van hun woning als het buiten koud is. Tijdens het voorjaar en de zomer is het juist minder druk en wordt u sneller geholpen.

 

3. Minder kans op problemen dan in de winter

In sommige gevallen laten omstandigheden het niet toe om te isoleren (denk aan vochtproblemen, slecht weer etc.). In deze gevallen moeten er eerst maatregelen worden getroffen, die soms ook geld gaan kosten. In de zomer is de kans op slechte omstandigheden minimaal.

 

4. Loop niet onnodig veel geld mis

Isoleert u de woning in de lente of zomer dan start u direct met besparen op uw energierekening als het weer wat kouder wordt. Het zal dan ook binnen langer aangenaam worden en uw verwarming kan langer uit blijven. In de winter blijft de gestookte warmte door de isolatie beter in huis hangen, waardoor u minder energie verbruikt. Jaarlijks kan dit u honderden euro’s besparen.

 

5. Bespaar op de kosten

Doordat de vraag naar isolatie in de zomer lager is, kunt u vaak profiteren van kortingen. Dit maakt isolatie goedkoper in de zomer dan in de winter.

 

Bent u op zoek naar een isolatie specialist? Wij geven u graag advies op maat en stellen een vrijblijvende offerte voor u op. Interesse? vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op

Neem contact op