+ 53.000 huizen geïsoleerd + 53.000 huizen geïsoleerd
+ 87 gecertificeerde monteurs + 87 gecertificeerde monteurs
085 876 91 50
Mail ons Bel ons Offerte

Zo wordt een bodem geïsoleerd

Bodemisolatie is een rendementvolle manier van isoleren. Dit komt door de relatief lage investering en snelle terugverdientijd. Zo heeft u bodemisolatie al binnen 4 tot 6 jaar terugverdiend. Maar hoe wordt een bodem eigenlijk geïsoleerd?

Stap 1: Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom beginnen onze monteurs als ze aankomen altijd direct met de voorbereiding. Bij bodemisolatie is het volgende materieel nodig: een pomp en een brede slang om het isolatiemateriaal de kruipruimte in te pompen en big bags met isolatieparels of isolatiechips.

 

Terwijl de ene monteur het materieel klaar zet, Bekijkt de andere monteur de kruipruimte, trekt hij een waadpak aan en zorgt hij voor verlichting in de kruipruimte. Als ze beiden klaar zijn met de voorbereiding kan het isoleren beginnen!

Stap 2: Isolatie aanbrengen

Het isolatiemateriaal wordt via de zak met een grote slang de kruipruimte ingeblazen.

 

Elk materiaal heeft zijn eigen manier van aanbrengen. Zo worden de CentraPearl isolatieparels met een laagdikte van 20 tot 30 centimeter aangebracht. Met deze laagdikte haal je het hoogste rendement.

 

Isolatiechips zijn een stuk groter dan parels in diameter. Dit maakt het makkelijker om toe te passen bij hoge kruipruimtes waar een dikkere laagdikte gerealiseerd moet worden.

 

Stap 3: Schoonmaken en opleveren

Bij het isoleren van een bodem komt vaak best wat stof vrij. Bij de ingang van de kruipruimte komt dit vaak in lichte mate uit de kruipruimte zetten. We proberen dit tijdens het aanbrengen van de isolatielaag te minimaliseren, maar het is nooit helemaal schoon.

 

Ons doel is altijd om aan de buitenkant niet te zien dat we langs zijn geweest. Daarom zorgen we er altijd voor dat we bij de oplevering de werkzaamheden netjes achterlaten.

Waarom isolatie Centraal?

Bij Isolatie Centraal staat service op nummer 1. Wij doen er alles aan om het resultaat zo goed mogelijk te maken voor de klant. Normaal gesproken heeft dit een prijskaartje, maar bij ons niet. Bij Isolatie Centraal bent u verzekerd van scherpe prijzen. Door onze eigen materialen te produceren, slim in te kopen en het toepassen van kwalitatieve en snelle werkmethoden kunnen wij u de beste prijs/kwaliteit verhouding bieden.


Offerte aanvragen