+ 53.000 huizen geïsoleerd + 53.000 huizen geïsoleerd
+ 87 gecertificeerde monteurs + 87 gecertificeerde monteurs
085 876 91 50
Mail ons Bel ons Offerte

Zo wordt een spouwmuur geïsoleerd

Spouwmuurisolatie is de meest populaire manier van isoleren. Dit komt door de relatief lage investering en snelle terugverdientijd. Zo heeft u spouwmuurisolatie al binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend. Maar hoe wordt een spouwmuur eigenlijk geïsoleerd?

Stap 1: Boorpatroon boren

Bij spouwmuurisolatie boort de monteur een patroon in de buitenmuur. Het boren moet in een patroon om de spouwmuur optimaal te vullen. Zo is de isolatiewaarde op zijn best en worden koudebruggen voorkomen.

 

Het boorpatroon wordt afhankelijk van het product in diamantvorm geboord, met een ruimte van tussen de 80 en 100 cm ertussen.

Stap 2: Isolatie inbrengen

Het isolatiemateriaal wordt onder de juiste druk in de spouw aangebracht via de gemaakte boorgaten.

 

Elk materiaal heeft zijn eigen manier van aanbrengen. Zo worden de CentraPearl EPS parels tijdens het aanbrengen verlijmd zodat de parels stevig in de spouw blijven zitten.

 

Knauf Supafil inblaaswol wordt als vlokken onder hoge druk in de spouw geblazen. In de spouw vormt het een geheel dat voor hoge isolatiewaarde zorgt.

 

CentraFoam is een schuim dat op de juiste manier gemengd wordt, waardoor het schuim vloeibaar in de spouw gespoten wordt. Binnen een aantal seconden zet het schuim uit en wordt deze hard.

Stap 3: Ventilatie aanbrengen

Het is vaak noodzakelijk om ventilatieroosters naar de kruipruimte aan te brengen als de spouwmuur geïsoleerd is. Zo worden vochtproblemen in en vanuit de kruipruimte voorkomen.

 

Er wordt een gat geboord vanuit de buitengevel naar de kruipruimte. Hier wordt een buis doorheen getrokken en een ventilatierooster geplaatst. Dit gebeurt op meerdere plekken in de woning.

Stap 4: Schoonmaken en opleveren

Isoleren komt niet zonder afval. Het boren zorgt bijvoorbeeld voor stof.

 

Ons doel is altijd om aan de buitenkant niet te zien dat we langs zijn geweest. Daarom zorgen we er altijd voor dat we bij de oplevering de werkzaamheden netjes achterlaten.

Spouwmuurisolatie woonboerderij

In Dreumel hebben wij een historische woonboerderij na-geïsoleerd met CentraFoam. Bekijk in deze video hoe onze vakmonteurs te werk gingen.

Waarom isolatie Centraal?

Bij Isolatie Centraal staat service op nummer 1. Wij doen er alles aan om het resultaat zo goed mogelijk te maken voor de klant. Normaal gesproken heeft dit een prijskaartje, maar bij ons niet. Bij Isolatie Centraal bent u verzekerd van scherpe prijzen. Door onze eigen materialen te produceren, slim in te kopen en het toepassen van kwalitatieve en snelle werkmethoden kunnen wij u de beste prijs/kwaliteit verhouding bieden.


Offerte aanvragen
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert