Meteen naar de inhoud

Zo wordt een spouwmuur geïsoleerd

Spouwmuurisolatie is de meest populaire manier van isoleren. Dit komt door de relatief lage investering en snelle terugverdientijd. Zo heeft u spouwmuurisolatie al binnen 3 tot 5 jaar terugverdient. Maar hoe wordt een spouwmuur eigenlijk geïsoleerd? U leest het hieronder.

Stap 1: Boorpatroon boren

De isolatie monteur boort een patroon in de wand. Het boren moet in een patroon om de spouwmuur optimaal te vullen. Zo is de isolatiewaarde op zijn best en worden koudebruggen voorkomen.

Stap 2: isolatie inbrengen

Het isolatie materiaal wordt onder de juiste druk in de spouw aangebracht via de gemaakte boorgaten.

Elk materiaal heeft zijn eigen manier van aanbrengen. Zo worden de eps parels tijdens het aanbrengen verlijmd zodat de parels stevig in de spouw blijven zitten.

Knauf Supafil inblaaswol wordt als vlokken onder hoge druk in de spouw geblazen. In de spouw vormt het een geheel dat voor hoge isolatiewaarde zorgt. 

Centrafoam is een schuim dat op de juiste manier gemend wordt, waardoor het schuim vloeibaar in de spouw gespoten wordt. binnen een aantal seconden zet het schuim uit en wordt deze hard.

Stap 3: Ventilatie aanbrengen

Het is vaak noodzakelijk om ventilatieroosters naar de kruipruimte aan te brengen als de spouwmuur geïsoleerd is. Zo worden vochtproblemen in en vanuit de kruipruimte voorkomen.

Er wordt een gat geboord vanuit de buitengevel naar de kruipruimte. Hier wordt een buis doorheen getrokken en een ventilatierooster geplaatst. Dit gebeurt op meerdere plekken in de woning. 

Stap 4: Schoonmaken en opleveren

Isoleren komt niet zonder afval. Het boren zorgt voor stof en er zijn vaak ook lege verpakkingen e.d. 

Al het afval wordt netjes opgeruimd na de klus. Vaak ziet men niet eens dat wij langs geweest zijn. 

Waarom Isolatie Centraal?

Bij Isolatie Centraal staat service op nummer 1. Wij doen er alles aan om het resultaat zo goed mogelijk te maken voor de klant. Normaalgesproken heeft dit een prijskaartje, maar bij ons niet. Bij Isolatie Centraal bent u verzekerd van scherpe prijzen. Door onze eigen materialen te produceren, slim in te kopen en het toepassen van kwalitatieve en snelle werkmethoden kunnen wij u de beste prijs/kwaliteit verhouding bieden.

Wat klanten van ons vinden

Scherpe prijzen

Wij leveren de beste kwaliteit tegenover een scherpe prijs

Advies op maat

Onze adviseurs komen graag bij u langs en geven u advies op maat

Snel geplaatst

Wij plaatsen de isolatie al binnen een maand

Offerte aanvragen voor de isolatie van uw woning

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wat voor soort(en) isolatie wilt u laten uitvoeren?

Waar moeten de werkzaamheden worden uitgevoerd?

Welk type woning heeft u?

Vul alle informatie in en Ontvang een Prijsindicatie

Waarom isolatiecentraal?

Isolatie Centraal streeft er naar om de grootste van Nederland te worden. Dat kan alleen met tevreden klanten en daarom heeft dit bij ons de hoogste prioriteit.