+ 53.000 huizen geïsoleerd + 53.000 huizen geïsoleerd
+ 87 gecertificeerde monteurs + 87 gecertificeerde monteurs
085 876 91 50
Mail ons Bel ons Offerte

Een te hoge energierekening?

We kunnen er niet meer omheen. Er is deze winter voor veel mensen een forse tegenvaller geweest op de energierekening. De winterdagen waren koud en het huis verwarmen werd een luxe. Om te besparen op de energierekening, kan er gebruik gemaakt worden van isolatie.
Isolatie Adviseur

Isolatie Adviseur

Swen de Klerk

2 minuten

16-03-2023

Mijn energierekening is zo hoog, wat kan ik hieraan doen?

In de lente van 2022 zijn de energieprijzen van gas en stroom flink gestegen. Veel huishoudens hebben nog steeds moeite om de energierekening te betalen. Daarom kiezen steeds meer mensen om hun woning te isoleren, daarmee verlagen zij hun energielasten.

 

Maar de gasprijzen dalen op dit moment toch?

Dat klopt. Sinds augustus 2022 is er een dalende trend te zien in de gasprijzen. Hoewel dit als heel goed nieuws klinkt, is het nog niet direct merkbaar in de portemonnee van de consument. De gasprijzen zijn aan het dalen, omdat de gasvoorraden inmiddels weer goed aangevuld zijn. Ook is er weer voldoende gas beschikbaar. Daarbij zijn ook veel consumenten overgegaan op het besparen op de energierekening. Door te investeren in het besparen van energie, wordt er ook minder energie verbruikt. De energiemarkt heeft tijd nodig om te stabiliseren.

 

Maatregelen vanuit de overheid

De overheid heeft van 1 maart 2022 tot sowieso 31 maart 2023 het btw-tarief op elektriciteit verlaagd: van 21% naar 6%. Daarnaast moedigt de overheid het verduurzamen van jouw woning aan. Er is een subsidie vrijgegeven voor onder andere het isoleren van de woning. Een andere overheidsmaatregel die enige tijd geleden is ingegaan is, is dat het btw-tarief op arbeidsloon voor het plaatsen van het isolatiemateriaal verlaagd is van 21% naar 9%.

 

Isoleren en besparen op de energierekening

Mijn woning is al geïsoleerd, bespaar ik dan ook op mijn energierekening?

Ook bij geïsoleerde woningen, is het van nut om de isolatie te verbeteren. Desondanks de energierekening niet heel veel lager zal uitvallen, krijg je er een stuk wooncomfort voor terug. Milieu Centraal heeft een berekening gemaakt wat de besparingen zijn bij een gemiddelde hoekwoning.

 

 

Besparing isolatie

 

Milieu Centraal weet ook dat 86% van de woningen in Nederland al voorzien is van dakisolatie. De muren van 73% van de woningen zijn geïsoleerd en 63% van de woningen heeft vloerisolatie. Isolatie die is aangebracht voor de jaren 90, is isolatie die te verbeteren is.

 

Hoe krijgt goede isolatie de energierekening lager?

Een huis verliest veel warmte door de muren, het dak, de vloer en ramen. Door deze te voorzien van een goede isolatielaag, houdt de woning meer warmte vast. Je kan dit vergelijken met een ovenschotel. Zodra deze wordt ingepakt met aluminiumpapier, houdt de ovenschotel de warmte langer vast.

 

Welke financiële voordelen win ik nog meer met isolatie?

Eerder hebben we het gehad over de subsidie die aan te vragen is. Naast subsidie, heeft isolatie ook een hoog rendement. Het rendement voor vloerisolatie is 8%. Spouwmuurisolatie heeft zelfs het grootste rendement, namelijk 12%.

 

Neem contact op

Neem contact op

×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert
×
Alert